Värmande plagg

När vintern börjar komma är det dags att lägga undan alla tunna lätta sommarplagg och ta fram de mer isolerande vinterplaggen. För vissa är det en kamp under några månader för att hålla sig varm medan det för andra inte alls är svårt. Mycket handlar om vad man väljer att köpa in för värmande plagg.

Kängor

Smakar det så kostar det. Det gäller verkligen för kängor. Det finns kängor för några hundralappar men de som har problem med att hålla sig varm bör istället lägga minst en tusenlapp. För det är stor skillnad på kvalité på de billigare och de dyrare. På outsideonline.se finns ett bra test att läsa, där de bedömt olika kängor. du kan då hitta vilka kängor som håller måttet och håller dig varm och torr.  Det man främst kan titta på gällande kängor är tjockleken på sulan, att de har högt skaft och ett rejält foder.

Kängor

Sockor

Tår och fingrar är det väldigt lätt att bli frusen om. Även om man har riktigt stora och värmande kängor så kan kylan krypa in och kyla ner fötterna rejält. Ett av de bättre plaggen att ha på fötterna är därför ullstrumpor. I detta fall ska man söka efter ullstrumpor som har hög andel ull. Ullstrumpor passar både att använda på sommaren som på vintern, ull håller dig alltid varm och torr, oavsett temperatur.

Underställ

Ett underställ är ett tunt åtsittande plagg som verkligen håller värmen men samtidigt transporterar bort svett om man rör på sig mycket. Vilket material som väljs är lite beroende på tycke och smak. Bland annat finns det underställ av bambu vilka andas riktigt bra och är mycket tunna. De två egenskaper som många just efterfrågar på underställ.

Fuskpolo

Ett klassiskt plagg som framförallt barnen har. Det ser ut som en polotröja som sticker upp med den höga kragen men det är just bara kragdelen man har på sig. Mycket värmande för halsen istället för en halsduk som kan snurra upp sig.