Trendig i vår

Skall man följa trend i vår när det gäller kläder, look och styling så är det inte fela att börja arbetet redan nu. Som med med allt inom mode och kosmetika så ligger industrin minst ett halvår före den aktuella säsongen. Det är upp till dig om du vill ligga i framkant och vara snyggast i vår.

För att sammanfatta modehusens syn på våren 2014 så kan sägas att det kommer bli stora omvälvningar som tillåter många skiftande färger och plagg. Våren är tidpunkten på året då det är det dags att bryta upp från mörkret som nästan ”plågat” oss under ett halvår. Utmaningarna är stora och ännu mer vågade än under hösten 2013.

Mer lockat och glamoröst

När det gäller frisyrer under höst- och vinter har mjuka vågor, snedbenat och lite ”weetlook” varit i ropet. Under våren 2014 signalerar fler modehus att det glamourlockade håret är tillbaka, gärna så att lockarna framhävs genom längder. Det är också inte fel att tänka retro med lite bee-bop och pop från 60- och 70-tal. Högt uppsatt och tuperat hår är ett annat friskt inslag inför våren.

Make up både naturligt och markerat

Det naturliga och sköna kommer garanterat signalera våren. Det behövs inte så mycket mer än en mjuk eye lash för att man skall hälsa våren kommen. Precis som naturen kan man vara vacker genom det lilla och enkla. Med tanke på att våren skiftar så kan man också markera starkt ögon och ögonskuggor i svart och när det gäller läppar så är det många som designers som föreslagit det varma oranga vilket är värt att titta närmare på.

Kläd- och färgtrenden

I ropet för våren 2014 kommer mjuka pastellfärger varvas för att ge en häftig och omvälvande känsla. Siluett och kontur kommer att ge en avslappnande feel med fler lager. Modehus kallar övergångsplagg för ”tea-length”. Det handlar som längre kjolar som startar halvvägs upp längs maghöjd och som blottar smalbenet. För att kjolen inte skall se ut som under sen kolonialtid i Boston så kan man förslagsvis visa lita mer av armar och möjligen axlar.

Våraccessoarer

På samma sätt som under höst och vinter så kommer accessoarer som sticker ut vara trendigt. Det handlar om stora smycken, gärna mycket handgjort med starka egenkaraktärer. Sjalar och scarves kommer under vårupptakten bli ett hett byte. På samma sätt som under vinterhalvåret kommer de att kontrastera i de allra klaraste färgerna. Tänk på att våren är en tid då själ, kropp och natur vaknar till liv. Se till att din styling samt att dina accessoarer känns uppiggande och glada. Under våren 2014 är det dags att skina om man vill vara trendig!