Tidlösa smycken

”Diamonds are a girls best friend” sjöng Marilyn med undermeningen att allting förändras men diamanter förlorar aldrig sitt värde.

De som följt trenderna genom åren vet att de kommer och går. Är du född på 80-talet eller tidigare så minns du säkert de stora knapparna på kläderna, de chockrosa och korintblå starka färgerna som blandades med pastellfärger som mingrönt, ljusgult och blekråsa. För smycken så varar ofta trenderna lite längre men i slutänden så faller även dessa i glömska och andra smyckestrender tar vid.

DiamantörhängenDet är därför extra fascinerande att vissa smycken aldrig förlorar sin charm eller sin popularitet. Enkla knappörhängen är ett av de smycken som aldrig går ur modet. Vare sig de har diamanter, pärlor eller andra ornament, så är knappörhängen ett måste som ett komplement till din garderob. Bland annat hos Milasilver.se kan du hitta ett brett urval av olika knappörhängen. Det är den perfekta accessoaren till ett otal plagg och dräkter och ger din ensemble ett mer komplett och elegant intryck. En annan fördel är att ett knappörhänge har en mer diskret effekt och tar aldrig över eller blir för mycket.

När det är dags att välja smycken till bröllopet så är det verkligen läge att plocka fram de där tidlösa vackra smycken du drömt om att få bära. Något gammalt (betyder att traditioner förs vidare), något nytt (du ser fram emot det nya i livet), något lånat (du får lyckan från en vän med dig), något blått (betyder trohet) och något man fått (ett rikt liv) är ett gammalt brittiskt ordspråk och betydelsen av den är att det ska vara lyckobringande. Här kan man ta tillvara på den gamla ramsan och pryda sig med smycken. Ärvda örhängen och ett nytt halsband fungerar ju toppenbra likväl som en tiara på huvudet lånad av moster eller någon annan nära. Det blåa kan vara ett smycke likväl som ett blått strumpeband under klänningen, fantasin är det enda som sätter gränser här. Denna tradition har funnits i århundraden och kommer nog fortsätta länge till.

Den enkla tunna halskedjan eller armlänken är också ett smycke som aldrig blir omodernt och kan vara vackert enbart för sig själv eller för full effekt så kan man lägga till olika hängsmycken för att variera och accentuera din utstyrsel.

Pärlor är en annan tidlös klassiker, och även om pärlörhängen tillhör den kategorin så toppar nog pärlhalsbandet listan. Pärlhalsband har genom tiderna figurerat på otaliga fotografier som idag uppnått kultstatus och fortsätter att smycka och fascinera kvinnor världen över. Pärlor är en trend som aldrig upphör och lever vidare.

Den vackra diamantringen pryder många lyckliga kvinnors fingrar. ”Diamonds are forever” sjöng Shirley Bassey i den sjunde James Bond filmen och diamanten är en symbol för evig oförstörbar kärlek. Idag behöver dock inte en kvinna vänta på ”den rätte” för att få glädjen av att bära en vacker diamantring på sitt finger, då vi kan unna oss själva den lyxen. Oavsett vad du bär så ger den, den där extra pricken över i:et när den glimrar till på ditt finger.