Snygga jackor

Sommaren börjar närma sig sitt slut och hösten kommer allt närmare. När det börjar bli kyligare ut är det dags att uppdatera sin garderob inför kommande säsong. Ett av de viktigaste nyckelplaggen inför hösten är jackan. Jackan ska inte bara skydda mot regn och vind utan också passa med vilken outfit du än väljer att bära. Det gör det viktigt att välja rätt.

När det gäller att införskaffa ny jacka är det ett måste att välja hög kvalitet. Jackan utsätts för både väder och vind och bärs dagligen. Vill man att den ska hålla länge, måste man investera lite. Barbour är ett bra märke att välja – de tillverkar snygga jackor som håller säsong efter säsong. I över hundra år har märket producerat stilrena jackor med hållbarhet som klarar det kalla klimatet i Norden. Deras ytterkläder handsys fortfarande för att de ska vara så hållbara som möjligt och därför är priset lite högre än de vanligaste klädkedjornas jackor.

Vilka jackor ska man satsa på i höst?

Skinnjackan är en klassiker som aldrig går ur tiden. Under hösten är detta ytterplagg perfekt då det inte är så tjock. När det börjar bli kyligare och vintern närmar sig kan man ha en tjock stickad tröjan under innan det är dags att byta till vinterjackan. Den långa kappan är också populär till hösten och har syns hos både svenska och internationella designers. Har du bestämt dig för att satsa på en kappa ska du välja en med rena och stora detaljer. Detaljerna som gäller är synliga knappar, stora fickor och skärp i midjan.

För den modeintresserad gäller en uniformsinspirerad jacka. Den maskulina stilen ska blandas upp med feminina plagg för den rätta höstlooken. Färgerna på plaggen ska vara naturfärger och dova. Satsat på ytterplagg som är bruna, beige, skogsgröna, mörkblå eller svarta. För dig som är extra frusen rekommenderas en fuskpäls.