Skräddarsytt och feminint

Höstmodet går åt det svartare hållet. Med det sagt menas inte att klädstilen går mot det äldre och mer traditionella. Dagens höstkläder kan uppfattas som något mer allvarliga och utstråla mer mognad hos svenska kvinnor.

Skräddares provdockaKönet framhävs dock mer och det vågas mer än tidigare menar många modedesigners och trendsättare. Allt fler trender går mot att man skräddarsyr för att framhäva en identitet och en märkbar förändring. Höstmodet utstrålar idag en differentiering som förstärker den kvinnliga personligheten mer än någonsin. Trots att hösten är en övergångsperiod mot mörkare tider så kan man klä sig i mörkare kläder; plaggen skall vara sydda och skurna för att liva upp karaktär och personlighet, då blir saker trots allt inte så dystert.

Skräddarsydda kläder är en konst. Med stringens och precision går det att träffa rätt lika många gånger som det går att träffa fel. Dagens höstmode ser ut gå mot det snävare hållet och det mer sexiga byts ut mot en smula av återhållsamhet. Man skulle kunna beskriva övergången från något mer öppet med sex appeal till en fas av mognad och vuxenhet. Det är tydligt att fler kvinnor klär sig mer allvarligt och prydligt till vardags och arbete. Förmodligen vill man utstråla mer ansvar och dedikering; vi lever ju trots allt i tuffare tider och då vill man visa att man är duglig helt enkelt.

Vi går mot en trend som är allvarligare när vi går mot mörkare tider. Det bidrar till att man vill klä sig mer precist och då är skräddarsytt inte helt fel. Utvecklingen har bromsat de många spontanköpen till förmån för att många kvinnor verkligen tar sig tiden att hitta ett tema som utstrålar mer mognad. Hösten är kommen och vi går mot mer modemedventenhet än någonsin.