Klädshoppa på budget

Börjar det bli knapert i slutet av månaden? Finns det lite pengar kvar på kontot men kliar i shoppingfingrarna? Har kanske jackan gått sönder och handväskan är full av hål? Det finns knep att ta till när du vill shoppa lite kläder med lite pengar.

Hitta rabatterna

Vill man hellre har nya kläder kan man leta rabatter. De stora modekedjorna skickar ut SMS till sina medlemmar om olika rabatter. KappAhl brukar ge rabatt på jeans någon gång i månaden och Lindex brukar ge 10-25 % rabatt på valfri vara flera gånger om året. Men är man mer världsvan och shoppar online och internationell kan man prova sidor som www.rabatterat.nu, en hemsida som samlar rabatter för alla möjliga sortens klädshoppar. Där kan du titta in efter en ögonshopping och se vart du kan få bästa pris.

Inför varje ny säsong så reas dessutom föregående säsongs kläder. Har du tur kan du hitta riktiga klipp på plagg som inte är säsongsbetonade och plagg som inte går ur modet till nästa år. En del online butiker har också en outlett där du kontinuerligt hittar rea plagg.

Second hand

Säger sig själv, eller hur? Vill man shoppa på budget ska man köpa i andra hand. Det roliga är vilka otroliga fynd man kan göra. På en bra dag kan man hitta en hel påse med kläder för under hundringen. Alla kläder säljs tvättade så du behöver inte oroa dig om förra ägaren. Är du lite händig kan du köpa andrahandskläder och sy om dem. En gammal jeansjacka från åttiotalet kan bli übermodern med några tuffa nitar, en schablon på ryggen och lite sprayfärg. Nu är det en jeansjacka a lá rock chic istället. Det finns massor av hemsidor för att lära sig och få inspiration. Tygbloggen.se ger en massa tips vad du kan göra med tyger och kläder. Du kan även titta på Facebook och som någon i don kommun har ordnat med en köp och sälj-sida eller bytessida. Auktionssidor är också ett sätt att komma undan lite billigare än direkt i affären men tänk på att du ska betala fraktkostnaden också.

På auktionssidorna kan du hitta kända designerkläder till en billig peng blandade med budget plagg. Vissa plagg säljes med prislappen kvar på och har inte hunnit användas och det finns till och med auktioner som säljer ej färdigasydda plagg, där du ska ange dina mått och får alltså kläder sydda efter dina egna mått. Du kan hitta hela klädpaket i den storlek du söker till ett rimligt pris. Möjligheterna är många.

Loppis

Ett ofta ännu billigare alternativ är att besöka en välsorterad loppis. Där kan det finnas kläder som folk vill bli av med. Här kan det dock vara svårt att hitta moderna plagg eftersom dessa oftast ges bort till second hand-butiker. Men istället hittar man ovanliga och äldre modeller som man sedan kan sy om. Ett gammalt plagg kan se ut som nytt med några nya knappar eller att man fixar en trasig söm i ärmen. Det lämnar utrymme för dig att vara kreativ och kombinera på helt nya sätt. Ett par byxor från 70-talet tillsammans med en modern skjorta och äldre läderjacka, kanske?

Modet svänger och det som var modernt på 60-talet kan återigen vara helt rätt 2016. Med det sagt så är ju faktiskt loppisar ett ytterst effektivt sätt att rensa upp inte bara i garaget och på vinden utan även i garderoben. Loppisar hålls dessutom lite varstans och hos vem som hellst. Ibland har man tur och hittar kanon fina plagg på någon loppis.