Klä dig hållbart och miljövänligt

Allt fler börjar tänka på saker som miljö och hållbarhet, vilket inte är så konstigt eftersom effekterna av bland annat klimatförändringarna och dylikt blir allt större. Detta gör att fler och fler väljer att konsumera på ett mer resurssnålt, ekologiskt och miljövänligt sätt. När många hör ordet ekologiskt tänker de nog i första hand på ekologisk mat i form av ekologisk mjölk och ekologiskt kött, men faktum är att ekologiska produkter går att hitta också på många andra områden, som till exempel ekologiska skönhetsprodukter samt ekologiska kläder.

Många tror kanske inte att det finns ekologiska kläder, men det är något som blir allt mer vanligt. Dock är det fortfarande svårt att hitta vanliga butiker som säljer ekologiska kläder. På nätet däremot finns en hel del butiker som säljer just ekologiska kläder.

Vad är då ekologiska kläder för någonting? Jo, det är kläder som är framställda på ett helt naturligt sätt utan inblandning av några skadliga substanser eller andra kemikalier. Många ekologiska kläder är dessutom rättvist producerade, vilket innebär att de personer som gjort kläderna arbetar under bra och schyssta villkor. För att säkerställa att kläder verkligen är ekologiska kan man kolla efter om de på något sätt är certifierade eller ej.

De material som ekologiska kläder framställs kan bland annat vara ekologisk bomull, hampa eller ekologisk ull.

Ett annat hållbart och miljövänlig sätt att handla kläder på förutom att handla just ekologiska kläder är att köpa sina kläder på second hand eller på en loppis. Bara man letar lite går det ofta att hitta mycket snygga kläder på både second hand och loppisar. Dessutom är det ofta betydligt billigare än att köpa nytt.