Höstens mode

Även om sommaren ännu inte tycks vilja ta slut är det dags att börja fundera över höstgarderoben. Hur kommer höstens mode att se ut?

Höstens modeTidigare i år hade H&M en visning av höstens kollektion under Paris modevecka. I kollektionen blandas grova och rejäla material med nättare designer som sidenklänningar vilka närmast påminner om negligéer. Färgerna avviker inte så mycket från hösttrenderna under tidigare år; det rörde sig framförallt om plagg i grönt, rött, mörkblått, brunt, svart och vitt.

När det gäller ytterkläder verkar höga läder- eller mockastövlar vara särskilt hett. Matcha dessa med jackor i läder eller mocka – gärna med pälskrage – men skapa en kontrast genom att bära ett betydligt nättare plagg under. En sidenklänning är idealiskt men har du inte råd med det kan du alltid använda dina tunnare sommarklänningar även under hösten. Undvik de alltför somriga modellerna, men har du plagg i exempelvis mörkblått eller grönt kan de vara helt rätt. Ett annat alternativ är att leta upp billigare plagg på nätet – det måste inte vara siden utan det går lika bra med fejk!

Röda mockastövlar verkar vara något vi kommer att se i butikerna framåt hösten, vilket är kul för de lite mer vågade bland oss. Kombinera gärna med helsvart outfit för att verkligen dra blickarna till dem. Här i kalla Sverige lär vi dock få kombinera dem med tights istället för med bara ben, av självbevarelsedrift.