Gränsen mellan sport och vardagsmode

kvinna i träningskläderTräningskläder är något som blivit allt bättre både när det kommer till stil och teknik. Idag kan man som privatperson köpa kläder i avancerade material liknande de som olympiska idrottare använder under sina tävlingar. De är dessutom betydligt snyggare än vad man kunde hitta för bara ett årtionde sedan. 

Snygg design har dock inte bara kommit till vanliga träningskläder, även professionella idrottare har fått snyggare utstyrslar. I början av 2015 presenterade det svenska damlandslaget i fotboll sina nya matchtröjor och bortatröjan väckte snabbt stor uppmärksamhet. Tröjan som är blå med orangea detaljer fick många positiva kommentarer och vissa av spelarna i landslaget sade till och med att det var något de skulle kunna tänka sig bära själva till vardags. Båda tröjorna var designade av designduon AltewaiSaome  tillsammans med Adidas.

Även bland vanliga träningskläder hittar vi många som kan användas till vardags. Det är nu inte ovanligt att de som designar träningskläderna tar idéer och koncept från vanligt mode vilket gör övergången enkel för oss konsumenter.

Även joggingskorna är något som det idag finns otroligt många varianter att välja mellan. Det gäller dock att hitta de som sitter bäst och först efter det gå efter stil. Normalt sett brukar man fortfarande ha ett stort urval att välja bland.