Fin till fest

Är du alltid ute i sista minuten när du gör dig i ordning till fest? Då kan det vara dags att skapa en rutin för just dessa tillfällen.

Fest

Gör upp din inre lista innan du sätter igång.

  1. Ren och snygg.
  2. Kläder och skor
  3. Halsband och smycken
  4. Naglar
  5. Ansikte
  6. Hår
  7. Ögon
  8. Läppar
  9. Doft
  10. Klar!

Ren och snygg

Använd ansiktsvatten. Borsta tänderna. Smörj in kroppen med en kroppslotion så att kroppen bevarar sin naturliga fukt. Torr och fnasig hy är varken behaglig eller snygg. Tips på hur du tar hand om din hy så att den alltid är fräsch hittar du här.

Kläder, skor och accessoarer

Kolla att allt är rent och helt. Lägg fram klänningen och ställ skorna bredvid. Ta fram kvällens smycken. Välj ut en matchande handväska. Gör detta gärna redan dagen innan.

Naglar

Hitta den färg som passar med kläderna. Se till att använda ett snabbtorkande lack.

Ansikte och ögon

Använd en concealer som är nära din naturliga hudfärg. Foundation kan blandas med hudkräm om den känns för tjock. Borsta pudret försiktigt så att det blir jämnt.
Välj en skimrande ögonskugga som matchar din ögonfärg eller dina kläder. Ju svartare eyeliner desto tuffare look! Ta gärna en mascara som separerar och förlänger ögonfransarna.

Hår

Håret kan du sätta upp eller locka. Krama in mousse eller vax i topparna för stabilitet. Forma, föna eller samla håret i hästsvans. Spraya så att frisyren hålls på plats.

Läppar

Använd hellre lipgloss än läppstift på fest. Läppstiftet försvinner vid kontakten med de första drinkglasen. Lipglosset kan vara lika snyggt men är lätt att ersätta under kvällens lopp.

Doft

Första intrycket är doften. Använd din favoritdoft och sätt den på handlederna, i nacken och i urringningen. Då infinner sig den riktiga festkänslan.