15 knep för vacker hy

Det sägs att skönhet kommer inifrån och det stämmer. En vacker hud är grunden till ett vackert ansikte och det krävs ett långsiktigt holistiskt förhållningssätt för att få riktigt slät och elastisk hud även på äldre dagar. 

 1. Vatten är hudens bästa vän. Drick mycket vatten och tvätta med vatten, helst utan tvål eftersom den nästan alltid är uttorkande.
 2. Sund kost och låg alkoholkonsumtion hjälper till att hålla huden fräsch.
 3. Motion är bra för kropp och själ. När man motionerar ökar blodcirkulationen och man svettas. Detta rengör porerna och hjälper huden att generera nya celler.
 4. Ansiktsgymnastik. Det känns fånigt, men passa på att göra den när ingen ser.
 5. Uttorkande ”skönhetsprodukter”. Det är skrämmande hur många krämer som faktiskt får huden att åldras istället för att återfukta och stimulera. En hel del hårprodukter kan också orsaka utslag på huden, även om de är bra för håret. Se till att skölja ur schampon och balsam noga efter användning
 6. Använd produkter som fungerar och som är snälla mot huden, till exempel Swissclinics creme och roller som hjälper huden både utifrån och inifrån.
 7. Massage och yoga får musklerna att slappna av. Ofta reflekteras kroppens spända muskler i ansiktet och orsakar rynkor runt munnen och i pannan. Hos branschrådet Svensk massage kan du hitta certifierade massörer som kan hjälpa dig att slappna av i hela kroppen.
 8. Undvik stark sol. Speciellt vårsolen kan vara förödande för en trött vinterhy. Det är lätt att bränna den känsliga huden kring ögonen, så ta det försiktigt!
 9. Rengör ansiktet varje kväll. Att sova med smink är ett säkert sätt att få huden att åldras i förtid.
 10. Skönhetssömn är inte bara ett gammalt uttryck utan har verkligen stor betydelse.
 11. Minska ditt saltintag. Salt låter din kropp behålla mer vätska, och kan få ansiktet att se puffigt ut.
 12. Sluta röka. Alla vet att rökning inte är hälsosamt, och kan göra huden rynkig, ojämn, och grå.
 13. Ät nyttiga fetter. Fettet i produkter som avokado och nötter hjälper huden att hållas slät och smidig.
 14. Var sparsam med sminket. Puder och foundation blockerar hudens naturliga lyster och får din hud att se äldre och tröttare ut.
 15. Var försiktig med socker. Snabba kolhydrater som i läsk och godis kan leda till acne, men också göra existerande acne värre.

Den som dessutom är generös med komplimanger och sprider gott humör uppfattas som attraktiv av omgivningen. Det finns inget så smittsamt som ett vänligt leende.